Вы не вошли.
Так головка там сендастова.
Их много есть всяких.
Є пломба тобто вона заводська така....Папірчик синій...
Значит - зависит от партии. Я покупало в 90-е, именно Вильмовские.
радять приймальний вузол ставити від 233 маяка, з шестернями
Первые 233 имеют такой же узел, как 232. Мне знакомый вытачивал узел подмотки, на заводе.
Протяжка 120/231 имеет подтормаживающую нить на левой бобышке, работающую и при перемотке. Более новые варианты протяжки имеют подтормаживание фетровой подушечкой, лишь в режиме рабочего хода. Их-за этого, при перемотке вперёд, лента болтается и кладётся криво.
Саша
Ни в коем случае.
Так не головку же.. тонвал, нулёвочкой. Будет еще лучше чем с завода.
Меня постоянно преследуют умные мысли, но я быстрее...
Протяжка 120/231 имеет подтормаживающую нить на левой бобышке,
Та ні в мене подушечкою, магнітофон 85 року.
Притягнув сьогодні мій кум свого маяка 231, типу мав стати донором. Розібрали глянули, так шкода стало розкомплектовувати))). Не працює в ньому плата логіки управління. А так ніби все живе, ну електроліти звісно...
Коротше вже є два на ремонті)))
Головку вже мені форумчанин alss підігнав, ще й безкоштовно. За що йому велике спасибі. Замовив паски, і елементи від подаючого і приймального вузла. Також купив таки механіку 233 маяка, 100 грн.... Якщо що піде на запчастини.
Тому просуваємось по тихенько...
Десь подібну ситуацію мав з "Вега МП-120", правда там прямий привід з 3 безконтактними двигунами. У кожному двигуні стояли давачі Хола як давачі положення ротора. Так от, вони з часом почали виходити з ладу, довелося один двигун використовувати як донора, бо десь їх купити/дістати було неможливо.
Потім випадково вдалося купити новий ЛПМ і проблему зняв.
десь їх купити/дістати було неможливо
Однажды я купил их на радиорынке, но за 30 лет ни один не понадобился.
тонвал, нулёвочкой
Будет напильник для плёнки .
Ржавчину можно снять фосфорной кислотой (протирать отжатой в ней тряпочкой, до момента исчезновения ржавчины) и слегка полирнуть тонвал - тоже тряпочкой с пастой ГОИ, не усердствовать, чтобы не получился овал.
Притягнув сьогодні мій кум свого маяка 231, типу мав стати донором.
Кроме головки, они отличаются номиналами конденсаторов коррекции и токостабилизирующими резисторами в УЗ, конденсаторами, параллельно головке в УВ и ограничительными резисторами тока подмагничивания, в остальном - всё одинаково (возможно - ещё немного другие индикаторы). Нужно выбрать тот, в котором целее внешний вид и комбинировать на его основе.
Саша
бо десь їх купити/дістати було неможливо.
У нас то не было проблем с запчастями для этого чуда. Но в моей практике неисправности с ЛПМ в этих магнитофонах, особенно в 122 веге были редки, чаще все остальное.
Будет напильник для плёнки
А на заводе вы думаете их как полируют? Алмазной пастой?
Меня постоянно преследуют умные мысли, но я быстрее...
Кроме головки, они отличаются номиналами конденсаторов коррекции и токостабилизирующими резисторами в УЗ, конденсаторами, параллельно головке в УВ и ограничительными резисторами тока подмагничивания, в остальном - всё одинаково (возможно - ещё немного другие индикаторы). Нужно выбрать тот, в котором целее внешний вид и комбинировать на его основе.
Ну відрізняться вони для початку механікою. підгальмування подаючого вузла відбувається фетровою накладкою на пружині але вона треться об торець підкасетника. В мене треться по переферії. Тобто при перемотці в цьому 231 маяку вона не працює бо вузол йде всередину.... Також ролик який приводить приймальний вузол зовсім інший, та частина що контактує з маховиком інша і сам маховик має насічку там. В мене такої насічки немає, просто гумова втулка.
Ну головка інша це факт. Інший шумодав (на мікросхемах 157уд2). Задня панель інше, з виступом. Блок живлення зовсім інший з вигляду.
Добавлено спустя 01 мин 24 с:
На шлифовальном станке. Тонвал - зеркальный.
Так ті вали що бачив були практично дзеркальні. В якомусь техніксі тільки бачив вал що спеціально має шороховатість. Щось типу хонінговки тільки зовнішньої)
[ Сгенерировано за 0.045 сек, 7 запросов выполнено - Использовано памяти: 612.72 Кбайт (Пик: 663.09 Кбайт) ]