Вы не вошли.
Недавно шастав в мами на горищі і знайшов наш старий маяк 120. Пролежав він там дуже довго. Напевне років із 20. Забув вже як він виглядає. От захотілось його відновити. Розібрав. Наче все рідне, ніхто його не короста і не паяв. Щось із головою стало. Потрібна нова.
Як вважаєте є сенс відновити такого динозавра?
Отредактировано olkogr (24.05.2022 17:11:14)
Щось із головою стало
Она не могла испортиться при хранении. А резиновые детали - могли.
Выглядит то хорошо, как и не лежал на чердаке 20 лет.
Меня постоянно преследуют умные мысли, но я быстрее...
olkogr пишет:Щось із головою стало
Она не могла испортиться при хранении. А резиновые детали - могли.
вона сколота, та частина що ближче до переду виколота, там де немає полюсів..... Напевне щось пішло не так) потрібно нову купити. На лоху вже знайшов, правда 350 грн....
Добавлено спустя 01 мин 05 с:
Выглядит то хорошо, как и не лежал на чердаке 20 лет.
В кульку якомусь був. От і пил майже не пройшов...
Это лотерея. Среди совковых головок всегда было много брака.
Что тонвал жаржавел, не страшно. Шкурочкой наждачной, меленькой пошоркать.
А с головками.. у нас например можно купить и импортные и сендастовые наши и стеклоферритовые... видимо тоже СССРовские. Видел недавно даже от Вильмы для сквозного канала..но тут она не нужна.
Вот последние цифры, 080, возможно сендаст. Хотя не помню...
Меня постоянно преследуют умные мысли, но я быстрее...
Это лотерея. Среди совковых головок всегда было много брака.
Ну теж чув про це...
Что тонвал жаржавел, не страшно. Шкурочкой наждачной, меленькой пошоркать.
А с головками.. у нас например можно купить и импортные и сендастовые наши и стеклоферритовые... видимо тоже СССРовские. Видел недавно даже от Вильмы для сквозного канала..но тут она не нужна.
Вот последние цифры, 080, возможно сендаст. Хотя не помню...
Та очистив, притиснув трішки куском склотесктоліту, але він всерівно не такий як має бути. Думаю буду міняти).
Родная головка - Вильмовская 3Д24.080 - с красной бумажной наклейкой.
Так головка там сендастова. Є пломба тобто вона заводська така....Папірчик синій...
Сьогодні його перший раз ввімкнув. Ну двигун крутиться, режими перемикаються. Правда приймальний вузол не працює, чомусь ролик взагалі не крутиться, будемо розбиратись.
Всюди фарба ніхто туди не лазив,, мабуть від старості все розвалилось по трішки.
Індикатор лівий шкалить, при ввімкнені. Якщо витягти плату відтворення то все стає на свої місця. Думаю заводиться один канал. Але це ще ми туди дійдемо.
Почну з механіки, поітрібно замінити маховик, паски, ролик прижимний і відремонтувати або замінити подаючий і приймальний механізми.... От такі плани.
Дякую всім за допомогу.
Добавлено спустя 03 мин 38 с:
П.С. Дивився на ютубі "знаючих", багато радять приймальний вузол ставити від 233 маяка, з шестернями. Типу так краще і надійніше. Але потім всі боряться з шумом шестерен). От є можливість ЛПМ взяти від 233, але щось не хочеться зробити гірше....
Типу так краще і надійніше.
С хорошей резиной родные узлы работают нормально.
[ Сгенерировано за 0.034 сек, 7 запросов выполнено - Использовано памяти: 612.74 Кбайт (Пик: 663.11 Кбайт) ]